Resultaat talentscan

Bekijk hieronder je resultaat

 

Jouw talenten:

Jouw talent

Ondernemend

Klinkt dit je bekend in de oren?
Je houdt van uitdagingen, bent ondernemend en praktisch. Een ondernemend talent kan naast goed coördineren en organiseren ook overtuigen en enthousiasmeren. Ambitieus, optimistisch en een echte aanpakker: deze kwaliteiten zie je vaak terug bij ondernemende types. Wetenschap en filosofie spreekt je minder aan dan economie en politiek.

Rolmodellen

Michelle Obama

Advocaat, schrijfster en uitgegroeid tot stijlicoon en rolmodel. Al tijdens haar studie zette zij talloze vrijwilligersprojecten op.

Jouw talent

Intellectueel

Klinkt dit je bekend in de oren?
Het intellectuele type heeft een honger naar kennis. Met je onderzoekende houding denk je veel na en je zit boordevol vragen. Je bent vlot met de pen, kiest je woorden zorgvuldig uit en weet goed op welke manier je je boodschap moet overbrengen. Je bent analytisch, intelligent en houdt van lezen en studeren. Je bent minder van de uitvoering maar creëert liever. Je let goed op details.

Intellectueel vrijwilligerswerk?
Informatie documenteren in een bibliotheek, lesmateriaal uitwerken voor anderstaligen, mensen rondleiden in een museum, nieuwsbrieven schrijven, onderzoek doen

Rolmodellen

Vaentina Teresjkova

Valentina Teresjkova is een Russische ruimtevaarder en werd in 1963 de eerste vrouw in de ruimte.

Albert Einstein

Eén van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis. Zijn achternaam staat tegenwoordig synoniem aan grote intelligentie

Jouw talent

Artistiek

Klinkt dit je bekend in de oren?

Je vindt het leuk vrije en creatieve dingen te doen. Vaste regels zijn voor jou geen noodzaak. Knutselen, tekenen of muziek maken zijn activiteiten waar je je goed voelt. Een artistiek type heeft veel fantasie, is vaak origineel en kleurt graag buiten de lijnen. Out of the box denken is een belangrijke kwaliteit bij deze types. Je houdt ervan anderen te verrassen en werkt vanuit je gevoel.

Creatief vrijwilligerswerk?
Kinderen schminken bij evenementen, activiteiten organiseren voor jong en oud, het vormgeven van de website, activiteitenfolders ontwerpen, de nieuwsbrief samenstellen voor het cultureel centrum.

Rolmodellen

Nina Simone

Amerikaanse singer-songwriter, pianiste en burgerrechtenactiviste. Tussen 1958 en 1974, nam ze meer dan 16 albums op.

Jouw talent

Praktisch

Klinkt dit je bekend in de oren?
Het praktische type kan niet stil zitten en is altijd in beweging. Flink de handen uit de mouwen steken, dáár herken jij je in! Je doet graag je eigen ding en maakt af waar je mee begonnen bent. Werken met je handen, technisch inzicht en/of graag buiten zijn, hoort bij dit talent. Men omschrijft ze vaak als bescheiden, stabiel en volhardend.

Praktisch vrijwilligerswerk?
Dieren verzorgen op de kinderboerderij, decors opbouwen bij evenementen, tweedehandsspullen herstellen, natuurbeheer of tuinonderhoud, klusjes bij dienstencentra of woonzorgcentra, tickets scannen bij culturele organisaties.

Rolmodellen

Clarence Seedorf

Eén van de succesvolste Nederlandse voetballers aller tijden. Zijn sportieve en maatschappelijke betrokkenheid (o.a. Stichting Champions for Children) leverden hem in 2011 de onderscheiding tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau op.

Jouw talent

Sociaal

Klinkt dit je bekend in de oren?
Je bent iemand waarbij mensen zich snel op hun gemak voelen, je maakt gemakkelijk contact met mensen die je niet kent. Het sociale type heeft respect voor ieders mening en wordt vaak omschreven als begripvol, vriendelijk, behulpzaam en idealistisch. Je bent zorgzaam en veel met anderen bezig. Je krijgt voldoening door mensen te helpen met informatie geven, onderwijzen, verzorgen of amuseren. Je bent iemand die liever samen dan alleen werkt.

Sociaal vrijwilligerswerk?
Dit vind je vooral in de hulp- en dienstverlenende sector. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten als voorlezen aan blinde mensen, huiswerkbegeleiding bieden aan anderstaligen, eenzame ouderen bezoeken, trainen van een voetbalteam, helpen in een buurthuis of telefonische hulpverlening bieden aan kwetsbare bewoners.

Rolmodellen

Giovanca Ostiana

Nederlandse zangeres, tekstschrijfster, model en presentatrice. Zij zet zich regelmatig vrijwillig in voor goede doelen en is ambassadrice van Plan Nederland.

Jouw talent

Nauwkeurig

Klinkt dit je bekend in de oren?

Je lost graag problemen op door te kijken naar de regels. Je houdt van een concrete taak en hebt liever zelf geen coördinerende of leidinggevende positie. Je bent vertrouwd met details en gaat nauwkeurig om met cijfers, feiten en informatie. Je bent netjes, geordend, praktisch en houdt van werken met data (feiten, figuren, getallen) in georganiseerde omgevingen. Je vindt het fijn om met computers te werken.

Nauwkeurig vrijwilligerswerk?
Administratieve werkzaamheden, data van stenen en fossielen archiveren in het mineralogisch museum, magazijnwerk bij de oxfam wereldwinkel, datagegevens in het gemeentelijk archief invoeren.

Rolmodellen

Marie Curie

Maria Curie was pionier op het gebied van radioactiviteit en won als eerste vrouw ooit een Nobelprijs. Acht jaar later ontving ze er nog één.

Howard Carter

Engelse Archeoloog en Egyptoloog die wereldberoemd werd door de ontdekking van het graf van de Egyptische Faraeo Toetanchamon.