Blije jongeren: Meer geld voor maatschappelijke diensttijd in regeerakkoord

Jongeren zijn blij. Er is meer geld voor maatschappelijke diensttijd toegezegd in het regeerakkoord

De maatschappelijke diensttijd (MDT) wordt voortgezet en verder uitgebouwd, zo staat in het nieuwe regeerakkoord 200 miljoen extra structureel budget.

Binnenkort start in Almere de 200ste jongere met MDT. Projectleider Quinta Ansem van Windesheim Flevoland is blij, “Het is echt een geweldig besluit van het kabinet. Dit is meer dan een verdubbeling van het huidige budget. Voor een betere, meer gelijke en gezonde wereld voor, en vooral door, jongeren. Daar zit ook onze toekomst voor het mooie vrijwilligerswerk. Dus terecht dat we in jongeren en in van betekenis kunnen zijn willen investeren.”

“Het mooie aan de maatschappelijke diensttijd is dat je leert het samen te doen. Het brengt je bij mensen die je normaal niet tegenkomt”, vertelt de 23-jarige Kaya van den Dikkenberg. “Voor mij is het ook persoonlijk een enorm succes. Vroeger werd ik namelijk veel gepest en nu kijk ik weer vol zelfvertrouwen naar de toekomst. Dat gun ik andere jongeren ook”.

Docent Annika Meuche van Aeres VMBO enthousiasmeert haar leerlingen een MDT te kiezen. “MDT is een soort ontdekkingsreis en kan zoveel betekenen voor de ontwikkeling van leerlingen. Ik raad iedere school aan hiermee aan de slag te gaan.”

“En niet alleen voor jongeren is het waardevol. Vrijwilligersorganisaties hebben extra handen en worden jongerenproof. Die samenwerking is zo leuk om te zien. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedere jongere interessante MDT-klussen zijn en roep dan ook iedereen op een kijkje te nemen op pakjekansalmere.nl.” aldus Aranka Verheugd van het Expertisecentrum Vrijwillige Inzet VMCA.

Ook eigen betekenisvolle initiatieven zijn van harte welkom.

#doemeemetmdt #pakjekansinalmere #betekenisvol #vrijwilligerswerk #mdt #regeerakkoord #maatschappelijkediensttijd #mdtblijft #mdtgaatdoor